PdB Paje Riserva 2000

PdB Paje Riserva 2000
PdB Paje Riserva 2000

Viner fra varme årganger skal man være forsiktig med å lagre for lenge. De kan bli modne fort og tippe over i en uheldig nedoverfase før man har fått drukket de. Det er derfor lurt å sjekke tilstanden på slike flasker med jevne mellomrom. År 2000 var et varmt år i Piemonte og det merkes i både baroloene og barbarescoene. Et kooperativ i Barbaresco kverner ut gode og meget lagringsdyktige viner til en overkommelig pris. Vinmaker Aldo Vacca har ansvaret her og følger tradisjonelle metoder for å lage sin vin. Mange vinbønder rundt om i distriktet står for druematerialet og de gir ut hele ni enkeltmarksriservaer samt en base versjon av barbaresco. Denne vinen her kommer fra vinmarken Paje som er en av mine favorittområder i Barbarescosonen. Vinen ble kjøpt på Piemonteturen i 2009 på et enoteca i Monforte. 25 euro var prisen den gang.

Produttori Del Barbaresco Pajè Riserva 2000
Flasken har stått oppreist i to uker. Den ble åpnet 10 timer før konsum. Den ble slått i en vid karaffel siste timen før den ble drukket.
Klar, rødbrun farge. Klokkeklar lukt av fersk rulletobakk, noe treverk, tjære og litt søt lakris. En kompleks og god nese, som svenskene sier “et riktigt godt sniffarvin!”

Den viser medium kropp og fylde. Litt jordlig tone over denne. Tørr, men ikke stram finish. Litt avslepne og modne tanniner som absolutt er tilstede og rensker opp mellom hver munnfull. God lengde. God balanse. Ingen tegn til varm årgang merkes i form av alkoholstikk eller varm følelse i ettersmaken. Ingen kosevin, men du kan godt ta en bit parmesan til og filosofere litt. Den blir bedre med følge av mat. Denne gangen ble det lammeskank og rotgrønnsaker, en veldig flott kombinasjon mellom mat og vin.

Konklusjon
En flott og begynnende moden barbaresco. Den har nådd sitt drikkeplatå og vil holde seg der mange år til. Den er dog avhengig av tilstrekkelig lufting, den virket veldig lukket på nese og munn rett etter åpning. Drikk nå – 2020. 88p.


Posted

in

by

Tags: