Brunello og mørbrad av hjort

1997 Caprili Brunello Riserva
1997 Caprili Brunello Riserva

Etter å ha lest Kerin O’Keefe sin bok om Brunello i helga, ble lysten for stor til å prøve de edle dråper fra Montalcino. Luftet 4 t i flaske. Mursteinrød med brun kant. Åpner med duft av tjære og treverk. Etter mere luft i glasset kommer tobakk og lakris. Myke tanniner og god lengde. Ikke mye syre igjen så dette er drikk nå. 97 var en varm årgang, men her finnes intet alkoholstikk eller varme på avslutningen. Mere kompleks enn forrige flaske i fjor sommer. Kanon biffvin; hatt til mørbrad av hjort med gorgonzolasmør, kantarell og blomkålpure. 92 p.

Denne har utviklet seg pent på et år. Skrev et notat på denne i fjor, les mere her. Jeg har 3 flasker igjen av denne og definitivt noe som bør drikkes i løpet av et år eller to, dette blir ikke bedre! Men det frister definitivt å få tak i mere av denne produsenten, helst i klassiske årganger som 99, 01 og 04. Og selvfølgelig 06.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Brunello og mørbrad av hjort”

  1. Kjetil Finsrud Avatar
    Kjetil Finsrud

    En tur til Danmark i oktober førte til at jeg fikk tak i enkelte andre årganger av Caprili. 1995 standard og Riserva, 1998 Riserva, 1999 Riserva, 2001 standard og 2004 Riserva. Hittil har jeg prøvd 1995 std og den var grei nok, topp moden. Litt mere lagring tåler den, men blir nok ikke bedre. 1998 Riserva var strålende på nesen, men litt skuffende i munnen. Litt kort og lite kompleks. Neste ut er nok 1999 Riserva, rapport kommer.

  2. Kjetil Finsrud Avatar
    Kjetil Finsrud

    Ellers er alle mine 6 flasker av 1997 Riserva nå drukket opp. Alle har vært flotte, men den siste flasken var mindre moden enn de 4 siste tatt i år. Den kunne jeg latt ligge noen år til …