Et stykke entrecote og en Paje 99

Entrecôte fra Pampas
Entrecôte fra Pampas

Jeg skal innrømme at jeg ikke er så glad i kjøpmannen Reitan og hans billigkjede Rema 1000. De sulteforer norske bønder og er ikke blyge med å berike seg selv ytterligere som forsvares med at norske forbrukere blir spart for milliarder (sic!). Likevel hender det at jeg handler hos denne kjeden og lysten til å prøve biffkjøtt fra Pampas i Uruguay ble for stor. En stor og saftig entrecote ble plukket ut blant mange i kjøttdisken. Denne skulle få prøve seg på kulegrillen. Alle forholdsregler ble fulgt som stod beskrevet på innpakningen. Alt var duket for et herremåltid, til og med alene i eget hus!

Marmorert kjøtt
Jeg synes entrecote er det biffkjøttet som egner seg best på grillen fordi det har en del marmorering av fett i kjøttet. Dette får fram mye smak. Dette kjøttet kommer fra Angus rasen og har gresset ute på slettene i Pamapas i Uruguay, i hvert fall sier reklamen fra Rema 1000 dette. Kjøttet fikk sin obligatoriske runde med salt og pepper før det havnet på den varme sonen på kulegrillen. En fin stekeskorpe må til før det får resten av sin varme indirekte på den kalde sonen på grillen. Steketermometer er et must for å få et godt resultat. Tok ut biffen på 60 grader og lot den hvile i 10-12 min. Enkelt tilbehør til biffen i form av ei grillpakke (aluminiumsfoile fylt med olivenolje) bestående av litt grønnsaker og poteter fra dagen før. Kjøttet levde opp til forventningene og var utrolig smakfullt og mørt.

1999 PdB Paje Riserva
1999 PdB Paje Riserva
1999 PdB Paje Riserva
Kjøpt i Danmark for 170 kr pr flaske (ved kjøp av 12). Dekantert i 2 timer før konsum. Fargen er mursteinsrød. Det var masse sedimenter i flasken selv om denne har stått oppreist en måned før åpning. Slikt kan skje med ufiltrert vin, ingen skade skjedd, man må bare være varsom ved helling. Åpner først med lukt av treverk, men dette blåser fort vekk. Så kommer duft av tjære og tobakk. Jeg synes Paje vinmarken er den Barbarescoen som tydeligst viser tobakksaromaer. Jeg synes dette fremviser kompleksitet og at vinen er moden. Vinen har god struktur og frukten balanserer godt i forhold til syren. Noe tørrende tanniner på en medium lang avslutning. Tanninene er slipt ytterligere ned siden min forrige flaske nyttårsaften 2010. Dette er svært drikkbart nå og nydelig til et stykke rødt kjøtt!
89 poeng. 1999-årgangen fra Piemonte drikker bra for tiden. Tiden har nå vist at dette er en svakere årgang enn 1996, 2001 og 2004. Men det gjør de tidligere tilgjengelige enn de nevnte årgangene. Kan drikkes nå og frem til 2022.


Posted

in

by

Tags: