Oppstart

Mopar intake manifold - newly painted
Min venn Gjermund har en 1968 Dodge Charger som nå har stått i vinterdvale. Det blir gjerne gjort noen oppgraderinger i løpet av denne dvalen og Gjermund har i vinter prioritert interiøret og det elektriske. Det har også blitt tid til å gjøre andre forbedringer så forstilling og bakstilling har også fått nye og stivere deler. Men dagens gjøremål var å få start på børsa igjen. Motorkombinasjon her en en 440 CID med Edelbrock RPM topper, kam og innsug. Det hele var toppet med en BG Speed-Demon forgasser med mekanisk sekundær. Størrelsen er 750 cfm. Dette viste seg å være lite gatevennlig og masete å bruke!
Mopar 440 intake removed
Beslutningen ble derfor tatt om at innsug og forgasser måtte byttes skulle dette kunne være brukelig gjennom sommeren. En Edelbrock 750 cfm forgasser er kommet i hus samt at det orginale innsuget av støpejern er pusset opp. Dette muliggjør også bruk av riktig luftfilter da det andre ble noe inneklemt og også bidro til å gjøre at motoren surnet fort. Samtidig har Gjermund oppgradert til en radiator av aluminium med elektrisk vifte for å kunne holde motoren kald nok under cruising.
Mopar 440 engine with edelbrock carb and original intake
Det var derfor artig å kunne være med på denne start-dugnaden og etterhvert dukket også flere opp med hjelpende hender. Etter at alt var rengjort og så nye deler montert, ble det slått kjølevæske på radiatoren og bensin i forgasseren. Batteriet var også fulladet så den trengte ikke mange rundene før den fyret i gang. Låten og gangen var nå en helt annen og til det bedre! En lykkelig eier kunne nå tilfreds slå fast at vurderingen av å bytte vitale komponenter var riktig og at bilen nå blir mere brukervennlig.

Takk også til Tone for kaffe og någgå attåt!


Posted

in

by

Comments

One response to “Oppstart”

  1. […] fikk haik av Gjermund fra Lillehammer og dette ble jomfruturen på nylig oppgradert motoroppsett. Bilen hadde også gjennomgått en forstillingskontroll etter at vitale komponenter var blitt […]