Bendix-treffet 2009

For femtende året på rad ble Bendix-treffet arrangert på Lunner på Kristi himmelfartsdagen. Treffet har vokst jevnt og trutt i løpet av disse årene og oppmøte av over 300 biler er ikke uvanlig lengre inne på treffområdet. Diverse klubber i Gudbrandsdalen hadde planlagt felles avreise, men det var lite oppmøte. Vi ble bare tre biler i samlet flokk! 1968 Dodge Charger

Jeg fikk haik av Gjermund fra Lillehammer og dette ble jomfruturen på nylig oppgradert motoroppsett. Bilen hadde også gjennomgått en forstillingskontroll etter at vitale komponenter var blitt byttet ut. Bilen gikk nå snorrett og var stivere, noe som førte til mindre krenging i svingene. En bil som trakter bygdevegene på Fåvang, 8 km før den når asfalt, måtte selvfølgelig vaskes før den rullet inn på treffet. Dette ble gjort på Gran.

Alle som sjekker inn (i alle fall de første) får et amerikansk skilt tilgjort for hvert treff. Siden vi var der rundt kl. 10.30 sikret vi oss dette klenodiumet. Området ble etterhvert fort fylt opp og plassen ble dominert av Mustanger og Corvetter av alle mulige årganger. Også en del Classic Chevys fra nærområdet fra klubben Bel Air Cruisers fra Harestua. 1955 Chevrolet NomadVi falt for en 1968 Dodge Coronet R/T, ellers var det ikke så mange nye eller bra biler å se. Noe premieutdeling fikk vi ikke med oss da vi forlot åstedet innen den tid. Bilen fungerte bra, men litt fusking innimellom. Litt tuning gjenstår samt nye tennplugger. En hyggelig tur med V8-muller hele veien fra 3″ eksos.
1968 Dodge Coronet R/T


Posted

in

by

Tags: