Kulinarisk søndag

Hjortestek, fløtesaus, soppstuing, mos av søte poterer og grønnsakerPå søndager pleier Gry og jeg å lage noe annet enn hverdagskost og vi storkoser oss med å eksperimentere på kjøkkenet med god mat. Det er viktig å ta seg tid til å lage god mat fra bunnen av og nyte den etterpå. Denne gangen tok vi utgangspunkt i en hjortestek kjøpt tidligere i år. Gry fant en bra oppskrift på forumet til kvinneguiden.no. Råvarer ble kjøpt inn og lørdag kveld ble steken marinert med en 1/3 flaske rødvin, rødløk, laubærblad, einebær og persille.

Før steken ble satt i ovnen med termometer, ble den gnidd inn med salt og pepper. Ovnen ble satt på til ca. 150 grader og steken fant sin plass. Under steken tok vi vare på kraft som vi lagde saus av. Her ble også grønnsaker og pærer lagt til. Som tilbehør ble det lagd mos av søte poteter, soppstuing og en fortreffelig fløtesaus.

Vi måtte finne en rødvin med en viss tyngde til dette viltmåltidet og en Amarone fra Italia ble valgt. Gry kjøpte denne på systembolaget i Sverige i sommer. Det var en Alpha Zeta Amarone della Valpolicella fra 2004. Vinen var fortreffelig til dette måltid og løftet det til store høyder! Alpha Zeta Amarone 2004


Posted

in

by

Tags: