Fisking på Hardangervidda

Flotte fiskevann på Hardangervidda
Flotte fiskevann på Hardangervidda

Noen ganger reiser jeg på fisketur med Kai, Håkon og Bård. Da reiser vi som regel litt langt unna for å være borte noen dager. Vi har vært i Dividalen i Troms og Mysinghåla på Vestlandet. Denne gangen ble valget Hardangervidda siden både Kai og Håkon er kjent her og i tillegg skrøt de uhemmet av stor fisk! Fiskehistorier er som kjent de største røverhistoriene, men jeg bet på likevel og pakket utstyret. Til tross for elendige værvarsler på yr.no og advarsler om kraftig regn/vind på fredag, ble det telttur.

Onsdag ble avreisedag og en liten stopp i Oslo/Sandvika for å plukke opp Kai og Bård. Med sprøytenarkomaner i sladrespeilet forlot vi hovedstaden og satte kursen mot Kongsberg. Et nødvendig stopp for å kjøpe fiskekort ble gjort i Austbygd. Fiskekortet skulle de ha 300 kroner for, 4 dager med fisking. Ukeskort kostet 500 baller og sesongkort turte jeg ikke spørre om prisen på ….

Herifra fulgte vi noen krøtterstier innover mot Mårvatn hvor vi måtte parkere bilen. Det viste seg at siste strekningen inn mot Synken var stengt pga anleggsarbeid så vi måtte parkere på Stegaros. Dette medførte kanskje 20 minutter ekstra gangtid. Med friskt mot startet vi innmarsjen, herlig etter mange timer i bil. Vi fikk følge av en del mygg oppover og truende skyer på alle kanter. Men etter 4 timer kom vi tørre inn og fikk såvidt satt opp teltet før mørket seg på. Vi gikk mot Vibekkfjellet og basecamp ble ved Vibekkvannet. Ulempen med Haradangervidda er mye steinur og stor mulighet for å treffe på folk. Uvant å gå i ur og med 25 kg på ryggen er det ikke lett å balansere alltid. Men det gikk bra og vi ble fort flinkere. Noen fjellgeiter blir vi ikke uansett.

For å sette oss enda mere på prøve satte det i gang et til tider ufyselig vær med regn og vind i rause porsjoner. Teltlivet er ikke så hyggelig når du lurer på om det skal gjøre seg om til et flyvende teppe eller ei … Øs pøs regn gir også mange timer i teltet og kapasiteten på psyken og yatzy-blokka blir testet. Når det i tillegg ikke er fisk å få kan man lure på hva man driver med. Et lite lyspunkt på fredag var at jeg dro opp en pen ørret på 450 gr. Til sammen ble det 11 fisk på 4 mann på 4 dager. Bare småfisk og fiskehistoriene fra området stod for fall …
Vi møtte på en del folk der oppe også og det var flere telt å se. Ingen andre kunne melde om fisk heller så da var det ikke fiskeren denne gang heller …. puh.

Når man er på tur så blir det noen fine naturopplevelser likevel. Vi så en stor reinflokk og noen ryper. Rein ble også observert på 50 meter grunnet gunstige vindforhold og litt luring bak ei steinur. Flott å se en liten flokk på 7 dyr med en solid bukk i front. De kliver godt på vidda disse dyrene og aldri har jeg fått observert dem så nærme som nå.

Søndag brøt vi leir og da våknet vi selvsagt til strålende sol. Da ble det liv i vannet også, uten at vi fikk noe på den korte tiden vi fisket med flue. Det var stramt med tid og ned igjen måtte vi, pliktene kaller.

P.S bildene er litt flatterende da det ble tatt mest bilder på søndagen, eneste dagen med sol.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Fisking på Hardangervidda”

  1. […] jeg har vært på fisketur i helga. Lysta var stor etter å prøve mere etter en heller begredelig fisketur på Hardangervidda for 14 dager siden. Nå ble det bestemt at turen skulle skje i nærområdet, hva med å prøve […]