Drømmesøndag

Sjusjøen i vinterdrakt
Sjusjøen i vinterdrakt

Nå har det vært kaldt og guffent lenge her på Østlandet. Heldigvis har det de to siste dagene vært merkbart mildere i høyden (minus 8 i dag) og strålende sol. Bedre invitasjon til en skitur kan du ikke få! Blå ekstra på skiene og det var bare å suse innover fra Sjusjøen skisenter. Turen gikk via Sollifjellet der det ble tatt en rast i sola. Fant en egnet flekk og stille var det også. Det eneste bråket var det man stelte i stand selv og snøen som falt fra de tunge grenene fra trærne. Varm saft og Firkløver ga nyttig energi til resten av turen som gikk via Sjusjøen skistadion og tilbake til Natrudstilen.  Jeg gikk derfor en periode på Birkebeinerløypa og prøvde de mye omtalte skisporene som er smalere enn vanlige spor. Et forsøk man utfører her og i Oslomarka. Jeg må si at jeg liker bedre å skræve litt mer enn hva disse sporene tillater, men mulig det finnes gode argumenter for et slikt spor blant racerløperne (en kategori jeg ikke tilhører).

Det ble tilbakelagt 22 km denne dagen og det var litt lengre enn først planlagt. Men jeg gikk litt feil og så kom jeg borti dette skirennet og måtte ta en liten omvei. Skitt auden ekstra tiden ble brukt til å planlegge dagens middag. I går tok jeg nemlig opp en reinsdyrstek. Fått fra min fetter Børre som skjøt den i 2008. Tidligere har vi nytt denne nydelige råvaren som villreinen er. Det ble satt i et steketermometer og formen ble fylt med rotgrønnsaker og en skvett vann. Ovnen ble satt på 125 grader og stekinga begynte. Tilbehør ble potetmos og en saus laget etter oppskrift fra selveste Hellstrøm.

Viltsaus ala Hellstrøm
Viltsaus ala Hellstrøm

Jeg hadde noen frosne kirsebær og dette kom nå godt med da sausen har basis i nettopp disse bærene sammen med rødvin. Dette blir kokt inn og redusert og deretter tilsatt kraft fra steika. Det kokes ytterligere inn og til slutt piskes usaltet smør inn. Smaken justeres så med sukker, sitronsaft, salt og pepper. Nydelig ble den! Måltidet fikk følge av en rødvin fra Toscana. Vinen kommer fra selve baronen i Chianti: Barone Ricasoli. Vinens navn: Castello di Brolio Chianti Classico 2006. En fenomenal årgang fra Toscana og kan nytes til bl.a storvilt.

Etter mat er det avslapning på sofaen og knitring fra peisen. En bok hentes frem og resten av vinen drikkes opp. Nå er jeg klar for en uke med hverdag igjen.

Reinsdyrstek
Reinsdyrstek


Posted

in

by

Tags: