1982 Chateau Suduiraut

1982 Chateau Suduiraut
1982 Chateau Suduiraut

Denne flasken ble kjøpt på Briskeby da det var spesialpol i Oslo. De hadde hatt Bordeaux-slipp og jeg kom heseblesende fra Gudbrandsdalen to uker etterpå og så over “restene”. Ikke mye lå igjen av godsaker og i villfarelse for ikke å reise tomhendt tilbake, ble det med en halv flaske søt Sauternes. Tanken var vel at 1982 var en god årgang for rødvin, så var den vel det også for Sauternes som også ligger i Bordeaux? Undersøkelser gjort i etterkant viser at det er ikke en holdbar og god årgang. Heller ikke særlige oppløftende smaksnotater å finne eller etter 2007. Derfor huske på for meg selv: gjør undersøkelser i forkant og fall ikke for fristelsen for å gjøre impulskjøp selv om du en sjelden gang er i Tigerstaden.

Så denne flasken har ligget i min kjeller og knuget min samvittighet, når skal den drikkes siden den allerede er på vei nedover i kvalitet og det i stor fart? Jeg drikker sjelden søt Sauternes så dette er upløyd vinmark for meg, men noe nytt må da prøves i ny og ne for å utvide horisontene. Så da det var osteuke på Mega slo jeg til med noen blåmugg og blåskimmel oster. Bl.a Stilton. Dette skal gå godt sammen.

Flaske ble temperert til ca. 11 grader og åpnet. Korken kom ut hel, ikke så rart siden den var blitt byttet i 2006 i følge stempel på kork. Slått i et høvelig glass og duft av mango og noe tropisk søt frukt kjennes igjen. Litt marsipan etterhvert også. På smak bekreftes dette og ettersmaken var egentlig utrolig kort, det sier vel noe om nedturen tenker jeg. Men fungerer absolutt godt til ost og kjeks en tirsdagskveld og jeg kunne ikke funnet en bedre anledning for å bli kvitt denne overmodne, dyre og søte gule franske dessertvinen. Dessuten ikke så ofte jeg drikker så gamle viner så dette ble en kuriositet mens jeg sitter og tenker på hva som egentlig skjedde i 1982?


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “1982 Chateau Suduiraut”

  1. Kjetil F Avatar
    Kjetil F

    Etter å ha smakt denne lørdag 18. august 2012 (flasken kom fra ei kasse også kjøpt på Briskeby) fikk jeg et helt annet inntrykk av vinen. Den flasken jeg har notert på her var ikke optimal.