Soppsesong

Traktkantareller
Traktkantareller

Også 2010 ser ut til å være et bra soppår pga en del nedbør, særlig i august. Det har blitt noen turer i nærområdet og med litt forskjellig uttelling. Når man enda ikke er blitt kjent med de nye skogene og ikke har de gamle plassene å gå til, ender det ofte med bomtur. Men i går ble det full uttelling i form av mengder med traktkantareller. Det regnet mye lørdag og søndag var det fint først på dagen og da er det gunstig å lete etter sopp siden de nærmest spruter opp. Traktkantareller er ikke så lett å få øye på og du ser den nesten ikke før du tråkker på den. Den liker også å gjemme seg litt under kvister og annen vegetasjon. Men får du først øye på den er det bare å se seg nøye rundt da de vokser i klynger nærme hverandre.

Grovrengjøringen gjøres i skogen og når man kommer hjem børster man litt ekstra på de og renser de for det som måtte finnes av skitt. Det lønner seg også å dele de opp for å sjekke stilken for ulumskheter og da tørker de også fortere. De fleste traktkatarellene blir tørket, men noen ble også forvellet og lagt i fryseren. Det er tilbehør som kommer godt med utover høsten i forbindelse med måltider av vilt og lam.

En annen sopptur forrige uke ga bare resultat i form av piggsopp. Dette er også en god matsopp. Denne finnes også i store mengder i år. Men ulempen er at så sent har de mye snyltere på seg og hatten kan være ødelagt av disse. Men jeg fant noen fine eksemplarer og fikk da noe godt på brødskiva.

Jeg var også nedover og besøkte Bård forrige helg og det ble en kort tur i skogen som resulterte i kantarell og traktkantarell. Han har også funnet mye svart trompetsopp!


Posted

in

by

Tags: