Skitur i Rondane

Vilt og vakkert i Rondane, de to smedene til høyre
Vilt og vakkert i Rondane, de to smedene
Fredag 29. januar dro 15 stk. oppover fra Lillehammer til Rondane for å tilbringe ei helg på den selvbetjente hytta på Rondvassbu. Det er sjette året at Fjellsportgruppa Lillehammer (LOF) underlagt DNT Fjellsport arrangerer denne fullmåneturen i Rondane. Vi ankom parkeringen på Mysuseter akkurat da mørket begynte å falle på og tok fatt på de 10 km inn til Rondvassbu. Med forholdsvis tung sekk og lite sikt tar en slik kort distanse fort 3 timer. Tidligere på dagen hadde første gruppen gått inn og vi fulgte deres spor. Denne gruppa hadde dessverre feilnavigert noe og det førte til 30 minutters ekstra skigåing. Det var lite å se til månen, men den viste seg frem ved et par anledninger, ellers var det overskyet og forholdsvis kaldt. Vel fremme på Rondvassbu var det god suppe å få og hytta var god og varm.

I tillegg til oss 15 var det en østerriker på hytta, la oss kalle han Andrè. Han hadde gått fra Sunndalsøra og skulle videre til Sverige i løpet av sin 14 dagers ferie. Han hadde tidligere vunnet VM i svettelukt og hvilte absolutt ikke på sine laurbær …. og gleden ble enda større da han fortalte at han skulle være der til mandag!

Etter at alle 15 var på plass i hytta ble det lagt slagplaner for dagen etter. Gruppa delte seg i to med hensyn til hvilke turer man ville gå. De ivrigste ville gå opp til Veslesmeden og videre over til Storsmeden. Disse hadde med nødvendig utstyr så som stegjern og isøks. Det er enkelte bratte partier på tur opp og veldig langt ned.
Resten ville ta en topptur nærmere hytta og kanskje få med seg litt mere skikjøring, selv om alle hadde fjellski og ikke dedikerte breie planker. Men artig er det likevel å legge noen linjer i flott styresnø!

Tidlig lørdag morgen gikk gruppene i hver sin retning, været var overskyet og noe nedbør var i lufta. Ikke noe vind og ikke så kaldt. Etterhvert sprakk skylaget opp og sola kom frem, et herlig lys i fjellheimen åpenbarte seg og alle storkoste seg, uansett hvilken tur man hadde vært på.

Fellesmiddag på hytta om kvelden og Arve stod i spissen for biffsnadder med saus og ris. Det ble også dessert og mye godt i glassene. God stemning hele kvelden og slitne gikk vi til sengs rundt midnatt.

Søndag var hjemreisedag og ingen langtur planlagt. Noen tok med seg en topp på tur ned også og fikk litt skikjøring da også. Samme strålende sol, men litt vind på toppene gjorde det veldig surt (rundt 30 effektive kuldegrader). Bedre temperatur nedover mot Mysuseter og på parkeringa var det nede i 19 minus. Sola varmet jo også litt og det hjelper på så lenge det er vindstille. De som har vært med på denne turen alle de tidligere årene sa at dette hadde vært den beste, i alle fall værmessig. Uansett en flott gjeng å være på tur med og det frister med gjentakelse til neste år!

Noen bilder:


Posted

in

by

Tags: