Rochester Quadrajet forgasser

Rochester Quadretjet

Min 1967 Chevrolet Camaro var utstyrt med en 327 kubikktommers (CID) V8 motor. På toppen av denne sitter en forgasser kalt Rochester Quadrajet. Dette var en forgasser som ble brukt i mange år for hele GM divisjonen og som fikk sin skjerv med utvikling gjennom disse årene. Til tross for dette blir denne forgasseren sett på som skrot av den gemene veteranbileier. De skifter til Holley, Barry Grant Demon eller Edelbrock forgassere så fort de har modifisert litt på sin gamle amerikanske V8 motor. Alt til sitt bruk selvsagt, er det veldig trimmet må man kjøre med en dedikert race-gasser for å få det til å funke. Jeg har derimot tro på at denne forgasseren er vel så bra som de andre og som kan gi bedre bensinøkonomi. Man må bare sette seg inn i hvordan den fungerer og kunne modifisere der det trengs.

Jeg for min del har tenkt å ha en motor som det kun skal cruises med, denne får nok ikke se stripa. Derfor tenkte jeg å beholde min gamle forgasser og derfor tok jeg denne fra hverandre. Dette for å finne ut hvordan den funker og så blir den rengjort og satt sammen igjen. Godt hjulpet av en bok skrevet om materien endte forgasseren utover stuebordet.

Det ser ut som om den har vært gjennomgått før i alle fall siden det var epoxy på ulike steder for å sikre at den blir tett innvendig, noe som kan være et problem og som kanskje har bidratt til Q-Jetens noe frynsete rykte. Den ble identifisert til å være fra 1967 så dette kan være matching numbers.

Vel fra hverandre ble den ettertrykkelig rengjort med avfetting og ovnsrens. Delene ble merket og lagt i små plastbeger og poser. Dette kommer til nytte igjen ved montering. Fortsettelse følger!

Rochester Quadrajet


Posted

in

by