Lyngbua

Lyngbua - DNT-hytte - Øyerfjellet
Lyngbua – DNT-hytte – Øyerfjellet

Siden det var 50 % frafall samt lite fisk å få ved sommerens store fisketur, måtte vi prøve å få til en tur da alle mann kunne. Vi hadde egentlig tenkt oss ut Gausdal Vestfjell, men grunnet dystre værmeldinger måtte vi sikre oss ei hytte for helga. Dermed ble det bestemt at Øyerfjellet var sikrere med den ubetjente DNT-hytta Lyngbua og Øyer Fjellstyre sin Bulonhytte med 10 sengeplasser som backup. Fredag formiddag kom gutta oppover fra Oslo by og grunnet Birkebeinerrittet måtte vi kjøre til Øyer og opp på fjellet derifra. Ellers hadde korteste vei vært fra Mesnali, over Sjusjøen og videre inn til Bøsetra for parkering. Nå parkerte vi ved Ner-Åsta og fulgte Rondanestien innover. Været viste seg fra en behagelig side og vi kunne gå med lite tøy. Turen tok ca. 1 time og tre kvarter. Fremme ved Lyngbua kunne vi slå fast at ingen var der og dermed var bua sikret! Det var om å gjøre og trekke nøkkelen opp fra lomma først for nå var det med 3 DNT-hyttenøkler ……

Luksustur
Som regel når vi er på tur er det telt som gjelder. På matfronten er det havregraut, frysetørret middag, eventuelt fiskesuppe ved fangst og noe nøtter samt sjokolade som mellommåltider. Denne gangen skulle vi prøve hyttelivet, dessuten dro vi på med brød, egg, bacon, pølsegryte, potetstappe, pannekaker, sveler, spekemat i flere varianter, flatbrød, rømme, vårløk osv. Et liv i luksus med andre ord!
Det blåste opp ganske friskt utpå kvelden og regnet kom også. Buvær inviterer til spilling av kort og yatzy. Etter mange omganger ble det til slutt blåst ut stearin og snorkinga kunne begynne.

Høy prestisje på pannekakene
Høy prestisje på pannekakene


Fisk i elva
Etter en særdeles lang og velsmakende frokost med påfølgende yatzyspilling, ble det bestemt at Øveråstvatnet skulle prøves. Intet hell så langt i Lyngen. Etter litt gange kom vi til vatnet og vi fisket en del her. Så prøvde vi utløpet og videre nedover elva som renner ut av vatnet. Her bet fisken på med en gang! Det ble mest noen små og de fleste ble sluppet ut igjen, men vi tok vare på 4 stk. i hvert fall som senere ble pakket i folie og bakt på glørne i vedovnen i Lyngbua. Men først kom vi ut for et forrykende regnvær og veien hjem ble strevsom. Det ble fuktig på hytta da fire vasstrukne sjeler slo seg til ro for kvelden. En liten konkurranse i pannekakesteking ble noe av underholdningen denne kvelden.

Søndag
Det ble fisket litt i Lyngen denne dagen også og nå nappet det faktisk, men vi fikk ikke dratt de i land. Et par andre fiskere hadde satt garn og de dro opp fisk på morgensiden. Det ble naturlig nok en god frokost denne gangen også og til slutt ble det skrevet i hytteboka samt vasket godt ut. Dette er ei enkel bu som gir ly og som er lett å holde varm. Hytta er fra 1935. Det er mus i tak og vegger. På vei ned igjen kom det selvsagt regn slik at vi skulle bli ordentlig våte før vi satte oss i bilen. Typisk sommervær anno 2011.
Dette var siste fisketuren i 2011 og jeg er mere fornøyd med denne sesongen enn fjorårets.

Flott terreng langs Rondanestien
Flott terreng langs Rondanestien


Posted

in

by

Tags: