GM TH350 girkasse

Measuring frontend playI min pågående restaurering av en 1967 Chevrolet Camaro, er turen nå kommet til å fortelle om overhalingen av girkassen som satt i denne bilen. Det er en automatkasse fra 1968 kalt TH350. Dette er en tretrinns automat og var ganske vanlig i biler fra 1969 og utover. Opprinnelig satt det en totrinns automat i min bil, en girkasse kalt Powerglide, men den var blitt borte på veien, kanskje like greit.

For å komme i mål med et slikt prosjekt har jeg hatt bistand av min onkel. Han er en drevet mekaniker og det har blitt noen hyggelige kvelder sammen på Vollebekk etter endt arbeidstid. Det ble i sin tid kjøpt en reparsasjonssats fra TCI, kalt Super Pro Kit. Dette settet inneholder også en oppgradering av nevnte girkasse og den skal nå tåle 450 HK. Mer enn nok for mitt beskjedne bruk med andre ord.
En god bok er også å anbefale og jeg fant også en nettside med mye informasjon samt bilder.

TH350 girkassene er notoriske mot alle foringer som sitter inni der så alle disse ble byttet. Det ble også alle lameller samt tetninger. Ellers ble alle klaringer sjekket og tiltak ble gjort der de gikk utenfor toleransene. Det ble også montert et “shift-kit” og en bunnpanne av aluminium som tar litt ekstra olje og som kjøler bedre enn den orginale stålpanna. TH350 deep pan aluminum


Posted

in

by