Fisketur ved Skrimfjella

Fisketur Skrimfjella
Fisketur Skrimfjella

Tradisjonen tro var det igjen klart for årets fisketur med Bård, Håkon og Kai. Litt tidligere enn vanlig denne gangen og Kai hadde plukket ut et område langt sør med mulighet for fint vær og mange fiskevann. Raje fiskelag disponerer hele 42 vann i området og vi valgte ut ett av disse som leirplass. Området var ca. 550 moh. Torsdag ettermiddag var vi klare med sekkene på ryggen og med 16 varmegrader i lufta fikk vi en fin innmarsj. Teltene ble satt opp og kveldsmaten ble inntatt i form av en real turmat (frysetørret middag). Værmeldingene var ikke det helt store, men heller ikke avskrekkende. Det var derfor med stor vantro at vi våknet natt til fredag av store tykke snøkrystaller som la seg på teltduken!
Surt vær
Snørik teltleir i juni
Snørik teltleir i juni
Kaldt var det også og sur nordavind innbød ikke akkurat til fiske. Det ble likevel kastet litt utpå dagen fredag og jeg hadde vel fisket knapt en halvtime da første fisken satt på! En pen ørret på rundt 450 gr. Det ble fisket litt mere senere på dagen, men det ble med den ene fisken, selv om det var en del vak og napping kunne kjennes. Dessverre så kom det en snøbyge til og dette knekte nesten all moralen i teltleiren. Vi diskuterte retrett, gå inn til ei DNT-hytte i nærheten eller å bli igjen. Mens denne diskusjonen pågikk og Kai gikk et stykke unna for å sjekke værmelding på mobil, kom sola snikende og det ble liv i vannet igjen. Selv om det ene teltet nesten var pakket ned, ble det til at vi opprettholdt teltleiren. Det ble også til at vi sanket inn noe gammel furu (Tyri) som hadde ligget på bakken i flere år og lagde et flott bål utpå kvelden. Det ble også lagd litt bedre mat denne kvelden med okse ytrefilet, risotto og soppstuing, utrolig hva man får til med et bål og en primus.

Den beste fiskedagen

To pene ørreter
To pene ørreter

Lørdag våknet vi til litt bedre vær og vinden hadde også snudd litt. Det ble varmere i lufta og mere liv i vannet. Mye vaking og en del napp også. Det ble 2 ørreter denne dagen, men mye flott fisking rundt hele vannet og også utforsket et vann til i nærheten. Vi møtte også på 4 andre godt voksne fiskere, de fisket kun med fluestang. Siden det kom snø hadde vi samlet sammen litt og bygd en egen fryseboks slik at fisken skulle holde seg. To fisk ble ofret til kveldens fiskesuppe, noe som bestandig er et nydelig måltid med fersk ørret. Og skvetten med hvitvin kom også til sin rett.

Hjemtur
Søndag var det klart for hjemtur. Men først måtte det fiskes litt på tur hjem. Det endte med en ørret til, alle jeg fikk var rundt 400-500 gr. Det ble også tatt to fisker som var litt større, 650 gr. Konklusjon må bli at dette var en bra fisketur med tanke på antall fisk og fisketid, men at været tæret på siden det var både snø og kaldt om kveldene/nettene. Stor kontrast til pinsehelga (ei uke før) hvor det var rundt 25 grader her. Artig at det nappet såpass og at sesongen nå er i gang. Nå kan fiskestanga tas med til litt mere lokale vann og teste forholdene der. Det ble tatt med 4 ørreter hjem til stor sats for resten av familien. På mandag hadde vi en aldeles nydelig fiskemiddag med pannestekt ørret, rømme, vårløk og blomkålpure. Takk for turen Håkon, Kai og Bård!
P.S jeg vant yatzyrunden med teltkamerat Bård.


Posted

in

by

Tags: