Fisketur Brattefjell/Vindeggen

Fisking ved Helleskardtjønn

Årets første fisketur (lovlig seint …) med Håkon og Bård til Brattefjell/Vindeggen-området i Hjartdal kommune, Telemark. Vi var her også i fjor på samme tida, men da regna det under hele oppholdet. Det var da hundreårsflom i Kongsberg/Drammen-området og vi så virkelig hvor vannet kom fra. Mer optimistisk værmelding denne gangen og vi dro opp torsdag 3. juli. Siden vi fikk en del fisk her i fjor var forventningene på topp.

Traff Håkon i Sauland og dro videre til grunneieren hvor vi fikk lånt hyttenøkkel og betalt for moroa. Turen bar videre til Sandsetvatn hvor vi parkerte bilen. Et par timer gange må til for å komme frem til hytta som ligger ved Blanketjønn. Meget spente på bettet gikk vi raskt ut for å prøve stanga, første tjønnet vi prøvde var Nuten som ligg på ca. 1200 moh. Her var det veldig rolig og ingen kjente noe napp, derfor gikk vi videre til Langtjønnet og “rundtjønn”. Vi fisket oss også gjennom Helleskardsjønni på vei tilbake til hytta. Og til slutt store Blanketjønn hvor jeg endelig fikk en fisk! Fredagen fortsatte med samme elendige resultat på fangstfronten, og lørdagen også! Men Håkon fikk et par fine (900 gr og 600 gr) med fluestang så lørdagsmiddagen var berget. Vi lagde et bål og på glørne bakte vi to fisker i folie, snadder! Lørdag kveld satte vi ut 6 dobbeltgarn i Blanketjønn og disse ble tatt inn tidlig søndag morgen. Det ble 6 stk. totalt og det var begredelig. Vannet var nok for kaldt enda og fisken derfor lite aktiv. Vi så en del klekking av insekter og vannet var fullt av disse, men lite vak. Vi var nok akkurat for tidlig ute.

På vei til hytta med garn og årer ble vi overrasket av tjukk tåke og sikten ble veldig dårlig. Når vi nærmet oss hytta begynte vi å høre lyder fra reinsdyr og hørte “buldring” fra en flokk som passerte ca. 15 m ovenfor der vi stod. Vi kunne ikke se noen ting, bare høre! Vi stod der lenge fordi dette var en stor flokk, noen hadde observert den dagen før kunne vi høre nedi bygda, da telte de ca. 350 dyr. En flott opplevelse.

Det var en bra tur tross alt, men forventingene om mye fisk ble ikke innfridd. Gleder meg allerede til neste tur til dette området da det er helt fantastisk!

Gutta på trappa til Hytta


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 responses to “Fisketur Brattefjell/Vindeggen”

  1. TERJE Avatar
    TERJE

    Hei !
    Hvem er det som eier hytta dere leide ? Flatland eller no sånt ? Er godt kjent i området. Pleier å fiske i området Sandtjønn, Langtjønn og Helleskarsvanna.

  2. Kjetil Finsrud Avatar
    Kjetil Finsrud

    Hei igjen!
    Jau, stemmer det. Har vært der to år på rad nå, fantastisk område!

  3. Håkon Avatar
    Håkon

    Veldig flott område og gler meg til nye fisketurar!

  4. TERJE Avatar
    TERJE

    Har dere fisket i området mot Skjesvatn ? Lurte på å gå fra Skjesvatn inn til Helleskar og ned til Sandsetvatn. Eller Svartdalsheiane inn Grotvassdalen.

  5. Kjetil Finsrud Avatar
    Kjetil Finsrud

    Har ikke fisket mot Skjesvatn, ei heller i Sandsetvatn. Vi bare parkerer her på tur inn.