Ferietid …

Avslapning på HvalerFerien i år faller på ukene 29, 30 og 31. Den begynte fredag 11. juli straks etter jobb da en tur til Halden stod på planen. Eli og Bård skulle også være med, men kom litt senere grunnet flatt batteri på Viggo. Her møtte vi Jon Reidar og dro videre ut til Søndre Sandøy i Hvaler kommune hvor vi var bedt til Kristine på fest! Med båt dro vi ut fra Halden og på vei ut til Kristine satte vi ut 5 krabbeteiner i Sponvika. Vi ble tatt godt i mot på hytta og festen var allerede godt i gang. Det var et gledelig gjensyn med noen kjente som vi også feiret nyttår med og så varm det noen nye vi fikk hilse på. Hytta ligger idyllisk til med egen brygge og med utsikt til Skjærhallen.

Vi tilbrakte hele helgen her og på lørdag dro vi på et lokalt marked i nærheten hvor det var muligheter for å lage sin egen Raku-bolle og handle ulike kunstneriske varer. Det ble også skalldyraften med 25 krabber!
Krabbekokeren ble fylt med lauvbærblad, løk, timian og pepper for å sette god smak på kjøttet. Kjell lagde også en potetkanon som det var mye moro med!
God mat og drikke preget den første feriehelga og på søndag sa vi avskjed til et hyggelig vertskap!Krabbene går opp i den hete gryte

Vi plaget Jon Reidar litt til og vi ble til tirsdag i Sponvika på den flotte hytta han disponerer. Det ble fisket mere krabbe, grillet og badet litt. Eli og Bård dro hjem mandag kveld med bagasjerommet fylt med krabber, det ble 20 stk. i teinene denne gang ….

Onsdag dro Gry og jeg til Nordmarka på telttur. En tur innom sportslageret først slik at Gry fikk kjøpt seg stormkjøkken og dette var attpåtil på tilbud, snakk om flaks. Vi parkerte bilen på Stryken st. og gikk innover mot Katnosa. Dette ble en tur på 12,5 km og med tunge sekker på ryggen tok det fire timer inn. Denne gangen kom vi dog frem, i vinter måtte vi nemlig gjøre vendereis med samme turmål … men det er en annen historie!

Vel fremme fant vi en fin og flat teltplass i nærheten av Katnosa Gård. Vi slo opp teltet og konstanterte raskt at det var en del knott i lufta når det var vindstille. Regnbuen viste seg ved KatnosaJeg fikk brukt for min mygghatt i alle fall, men stort sett var det en liten bris i lufta som holdt knotten unna.

Vi hadde stort sett pent vær og fikk fisket, badet, lest og slappet av ved et idyllisk vann. Det ble også tid til bålkos og gleden var stor da Gry overraskende dro frem ei vinflaske og stettglass i plast samt ost og kjeks!

Fredag satte vi nesen mot Stryken st. igjen og fikk litt regn på turen. Vi var også innom Daltjuven og tittet litt på vannet der. Det virket som det var flere folk som skulle tilbringe helga i marka siden vi møtte flere folk. Ellers så vi nesten ingen folk i løpet av oppholdet vårt.Bålkos ved Katnosa, Nordmarka


Posted

in

by