Early Hot Rod & Kustom rumble treff – Atna

Early Ford with FlatheadFor tredje året på rad arrangeres Early Hot Rod & Kustom rumble treff på Atna. Treffet har sin base på Atna Camping og hit ble folket innkvartert fra fredag. Harald Gustav hadde vært tidlig ute og booket hytte og sammen med Stig utgjorde det reisefølget denne gang. Dette er et treff hvor man tar sikte på å samle den delen av hobbyen som driver hot rodding på “gamle” måten. Sånn som det hele begynte med og her kjøres det med det man har.

Lørdag var det duket for bakkeløp fra kl. 1130. En egen grusveg med bom ble åpnet og besiktigelse av løypa ble gjort. Av treffets ca. 20 deltagere, var det 9 stk. som hadde medlt seg på bakkeløpet. Det kjøres to runder og vinneren avgjøres på idealtid. Dekket var litt i hardeste laget i år og grunneier må frem med skrapa til neste år! Vi tok oppstilling litt oppe i løypa så vi fikk se litt sladding utifra en sving før løypa retter seg ut litt. Det var herlig å høre gamle sideblåsere av ulik størrelse suse forbi og konstantere at de med rekke-firer gikk bemerkelsesverdig fort forbi! Det føltes som en tidsmaskin å stå der i skogen og se på de gamle bilene med herlig patina og høre god lyd ….

Etter bakkeløpet var det lunsj på gamle og nostalgiske Glopheim kafè. Her ble også premieutdelingen foretatt og vinneren ble Erik Jostad fra Maura i en Ford Roadster med rekke-firer. Det skilte bare 21 hundredeler mellom rundene! Etter lunsjen fikk vi en omvisning på Atna bryggeri som skal starte opp igjen for tredje gang i høst. Artig å se hvordan øl brygges og høre historien bak ideen om å brygge øl uten industripreg. Daglig leder kunne fortelle at det kommer en ny type øl når de starter opp igjen og at andre etiketter skal benyttes.

På kvelden var det grilling, tullprat og sosialt på campingplassen. De fleste hadde brent opp kruttet kvelden før og vi avsluttet kl. 23, mye grunnet det faktum at det var veldig kaldt å sitte ute og at flere skulle kjøre langt hjem dagen etter. Artig å bli kjent med en tysk forfatter som skal skrive en bok om europeisk rod kultur, Villsvin rodders fra Haugesund og resten av gjengen som var på treffet!

Dessverre kjørte vi ikke selv bil da Stig sin 1934 Ford Coupe var indisponibel grunnet en liten brann i motorrommet og at Harald Gustav sin 1956 Ford pickup ikke startet grunnet kaputt bensinpumpe! Men neste år …. ( det sa vi i fjor også …)


Posted

in

by

Tags: