SN: 1991 Langwerth Von Simmern Spätlese halbtrocken

1991 Langwerth Von Simmern Spätlese Halbtrocken
1991 Langwerth Von Simmern Spätlese Halbtrocken

Etter å ha lest blant annet dette smaksnotatet i løpet av det siste året, var det helt klart på tide å sjekke denne ut. Det har også stått om flaskevariasjon så her var jeg forberedt på skuffelse. Dessuten problemer med å få ut korken … Jeg fikk av folien og observerte en kork som var alt annet enn pen. Den så rett og slett råtten ut. Men ved hjelp av en vanlig vinåpner fikk jeg heldigvis ut korken hel! Siste del av korken var i noe bedre tilstand, men dette lovet slettes ikke godt.

En kort sniff på korken avslørte likevel at denne kanskje ikke var oksidert. En smakstest ble foretatt og vinen virket fin. Jeg har ikke høy toleranse for TCA, mulig noen andre vinsmakere hadde kjent noe her. Fargen var klar, gul og ikke preget av alderen. Det luktet videre et helt klart preg av stikkelsbær rett etter åpning. Ørlite petropreg også, mere diesel enn bensin (må i så fall være 2-takts miljøbensin). Det lukter også modne bær og trefrukt (aprikos). Behagelige 10,5 % alkohol.

I munnen viser denne fortsatt god syre selv etter 20 år og den virker lett i munnen. Sødmen er pent integrert. Litt mineraler på en medium lengde. Lite frukt igjen, men litt melon som har ligget i sola kjennes samt at syrespillet er flott og den oppleves som meget god. Denne fikk fram smilet en lørdag ettermiddag hvor det ble laget en rekerisotto med god loff til. Loffen hadde et godt lag med ekte fjellsmør laget av Strandmo stølsysteri som holder til på Breiset i Valdres. En nydelig match og senere skal denne vinen testes til krabbe naturell.

Jeg har to flasker igjen av denne og får håpe at de er like gode. Men det er definitivt en drikk nå vin. Det kjenner man tydelig etter at flasken har vært åpnet litt og fått luft, da kommer et mere korkepreg fram på lukta. Min nest eldste riesling i samlingen, men jeg får håpe de andre som er av nyere dato utvikler seg like pent som denne. Til sjømat er det ypperlig med litt restsødme i vinen slik som denne. Jeg har derfor fått en forkjærlighet for Rieslinger med litt restsødme, da helst fra distriktet Mosel, og gjerne en kabinett variant eller en spätlese halbtrocken/feinherb.


Posted

in

by

Tags: