Ovnsbakt sei og riesling

Ovnsbakt sei
Ovnsbakt sei

Utfordringen var å lage en billig middag og kanskje bruke noe som fantes fra før i kjøleskapet. Tilbud på seifilet på Coop Mega denne uka så valget ble derfor lett. 38 kroner for et fint stykke på 650 gram. Ergo må man like fisk for å kunne spise denne enkle og gode retten.
Tilberedning
Som regel lager jeg seifilet i panna hvor de blir rullet i mel samt salt og pepper før de blir stekt. Og selvfølgelig sprøstekt løk til samt smør og poteter. Denne gangen skulle jeg prøve å bake den i ovnen og ha litt annet tilbehør. Det finnes masse oppskrifter på nettet og de fleste er enkle og ikke minst kjappe å gjennomføre. Jeg valgte å lage sprøstekt løk til nå også, men i tillegg en variant med flere grønnsaker i panna. Olivenolje ble varmet opp og strimler av paprika, rødløk og biter av tomat havnet oppi. Etter ca. 5 min. tilsatte jeg 3 fedd hvitløk og litt basilikum. Til slutt rett før servering rørte jeg inn bladpersille.

Seifileten
Selve fileten ble delt opp i 3 serveringstykker og lagt i ildfast form med bakepapir. Salt, pepper og en liten smørklatt her. 200 grader på ovnen og den stod inne i 10 minutter noe som gjorde at den nærmest ble perfekt tilberedt. Jeg liker ikke at fisk blir for lenge varmebehandlet slik at den blir tørr, den må være saftig og dele seg lett ved bruk av gaffel. Sammen med litt smeltet smør, poteter, grønnsakene og den sprøstekte løken ble dette en veldig god middag. Vi regnet litt på det rundt middagsbordet og endte opp med en sluttsum på ca. 75 kroner totalt. Delt på 2 blir dette en svært sympatisk pris pr hode!

Vinfølge
Keller Kirchspiel GG 2005
Keller Kirchspiel GG 2005
Det er tross alt fredag så litt vinfølge måtte maten selvfølgelig få. Jeg åpnet en Riesling, mere spesifikt en Keller Kirchspiel Grosses Gewächs 2005. Denne må holdes utenfor matbudsjettet da den i sin tid kostet 280 kroner. Jeg fikk problemer med korken da denne delte seg ved åpning. Jeg fikk ikke ut den siste delen hel så noe korkrester befant seg på flasken. Jeg silet vekk disse slik at de ikke ble med videre på karaffelen. Den ble helt på karaffel to timer før middagen kom på bordet. Jeg har lest flere gode smaksnotater på denne i det senere så det var på tide å jekke den ene av mine to flasker. Fargen er gyllen gul. Det dufter intenst av fersken, aprikos, litichi. Med andre ord, tropisk frukt. I munnen merker man at frukten er fet og en ørliten følelse av sødme kan merkes, men det er trolig frukten som spiller meg et puss fordi denne vinen er tørr. En deilig lengde og ettersmaken sitter i flere minutter.
En Riesling med litt aldringspreg som kanskje ikke har den strenge syren lengre, men som har desto mere frukt. Aldeles herlig!

Til maten passet denne veldig godt. Den holdt godt 6 timer i karaffel og det sier meg at levetiden for denne kan bli lang. Neste flaske er fristende å ta med en gang, men jeg får nok vente litt til.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Ovnsbakt sei og riesling”

  1. […] av hele verden som krever allokeringer fra hans kjeller. En favoritt har blitt en vinmark kalt Kirchspiel. Dette er dog den enkleste varianten han lager på Rieslingdruen. Heldigvis har det kommet noen […]