Ny bruksbil!

Volvo 240 GLEn tur hjem til Fåvang kan fort få uante konsekvenser, denne helga endte jeg opp med å kjøpe en ny bil!
Jeg er jo svært kynisk når det gjelder hverdagsbil, det er hobbybil som teller. Jeg har i 4 år hatt følge av en 1994 VW Golf III stasjonsvogn som nå akkurat har runda 250′ km og det sier vel sitt. Behovet for en annen bil var tilstede og med litt flaks kom jeg over en denne perlen av en 1985 Volvo 240 GL. Den har gått 200′ KM og har tidligere bare hatt en eier lokalisert i Ringebu. Motoren er en B230A og har 5 gir (M47). Den er utstyrt med den styggeste fronten man kunne få på disse modellene, noe som blir kalt “snutefront”, siden tuppen på panseret og grillen stikker noe frem.

Men bilen er veldig fin den og nesten rustfri. Den skal få et nytt godt hjem nå da jeg blir andre og siste eier. Oljeskift (Mobil 1) og filter (Volvo orginal) ble foretatt på 200240 KM og den må nok kjøres inn på nytt siden den virket noe daukjørt. Det fulgte også med et par Madshus treski (siste generasjon) og et par Skilom glassfibersski (første generasjon) samt takstiv med på kjøpet, helt klart noe for en nostalgiker.

Dessuten var ikke plastikken tatt av solskyggene enda!Volvo 240 GL interiør


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Ny bruksbil!”

  1. Håkon Avatar
    Håkon

    Strøken bil Kjetil!
    Da har begge to satsa på svenske bilar, dog ulike årgangar 🙂

  2. […] fredag morgen bar det videre avgårde inn til Tuddal og etterhvert Vikbakkane hvor vi parkerte stålstuten min. Dette var en annen måte å komme inn i området på og skulle være litt raskere i følge […]