Norwegian Mopar Nats 2010

1969 Dodge Charger
1969 Dodge Charger

For andre året på rad dro Gjermund og jeg til Elverum for å delta på treffet Norwegian Mopar Nats arrangert av WPC Club of Norway. Som i fjor ankom vi i Gjermunds 1968 Dodge Charger og før vi entret treffplassen vasket vi bilen slik at den ble kvitt restene etter grusveiskjøringa på Fåvangs bakside. I år kolliderte dette treffet med både Amcar Hot August Nights i Trondheim og Bilsports grensetreff i Halden. Vi tenkte kanskje at det ble labert oppmøte, men Moparfolket kjenner sin besøkelsestid og ca. 80 biler stilte ut. Rekken med B-body ble den lengste. En bedømmelsesjury gjennomgikk de bilene som ønsket dette og denne fagjuryen bestod av rutinerte dommere med hvert sitt fagfelt. F.eks fikk dommer Hansen (eksteriør) gjennomgå av speaker Ludvigsen da han fikk problemer med å bøye seg ned for å se på en detalj …. det var noe med at suppeskålen hadde blitt for stor.

Det var noen “nye” biler å se i år også og spesielt vil jeg fremheve en 1970 Dodge Challenger cabriolet eid av Dag Johannesen fra Bodø. En bil påbegynt i 2008 og ferdig i år. Snadder som kan nevnes er en nybygd Ray Barton 472 Hemi motor, TF727 girkasse med manuelt ventilhus og forsterket 8 3/4 bakaksel, et solid drivverk med andre ord! Fargen var dyp candy rød med sølv base som fremhevet linjene på dette karosseriet godt. Og imponerende lyd i Hemi-motoren, behøver ikke steroeanlegg da selv om turen fra Bodø må ha vært lang. Det verste var at denne bilen kalte han for “delebilen” fordi han hadde en maken også hjemme, denne med orginal 426 Hemi motor! Så neste år skulle han kanskje komme med den. Det kom også en nyimportert Dodge Charger med bur og vass motor. En flott grønnfarge og eier kunne fortelle om god pris på kjøpet i USA. Det er tydelig at negangstidene merkes bedre der borte og det er en fordel for kjøpehungrige bilinteresserte nordmenn med mye kapital.

1970 Plymouth Superbird, bilhistorisk ikon
1970 Plymouth Superbird, bilhistorisk ikon

Ellers kom gutta fra Ås med henholdvis 1970 Dodge Charger Superbird (rattet av Knut som har eid denne bilen siden 1987), en 1970 Dodge Challenger med GearVendor overdrive og 440 og til slutt en 1968 Dodge Charger med 426 Hemi (tidligere eid av Ingar Stubberud, Lillehammer). Sistnevnte hadde ladeproblemer og det ble feilsøkt litt under treffet. Mye god hjelp å få!

Stemmeseddelen min ble lagt i urna og jeg stemte på en nyimportert 1970 Plymouth Cuda med orange lakk og 440 CID motor. Egentlig en orginal 340 bil med sjelden Hemi forstilling som option (tilleggsbestilling når bilen var ny). Eier Engebretsen fra Kløfta fortalte videre at bilen var omlakkert i 1988 og lakken holdt seg bemerkelsesverdig bra. Flott interiør også med sjelden turteller i instrumenthuset.

Tiden går fort når man har det gøy med likesinnede og litt delekjøp ble gjort før avreise. KS Autoparts med Karl Ivar var på plass og Gjermund fikk tak i sitt etterlengede brukte varmeapparathus. Dermed går han ikke tom for vinterarbeid i år heller ….

Turen hjem gikk fint og været ble veldig godt utover dagen. Vi satser på å ta en tur neste år også og håper at det ikke kolliderer med så mange andre treff da.


Posted

in

by

Tags: