Hunderfossen Grand Nationals 2009

1969 Chevrolet Camaro Pro Touring
1969 Chevrolet Camaro Pro Touring

Hunderfossen Grand Nationals 2009 ble arrangert 5. – 7. juni av klubbene ACC Lillehammer og Amcar Gjøvik med bilorganisasjonen Amcar i ryggen. Dette treffet har tradisjoner tilbake til 1977 og er således det mest tradisjonsrike treffet i området. Det pleier å være rundt 300 – 400 biler som er innsjekket i løpet av helga. I de senere år har Amcar markedsført dette treffet stort gjennom bladet Amcar Magazine og nå i år har også treffet fått Grand Nationals status. Dette innebærer en veldig nøye bilbedømning og vinner du pris her, har du en av de fineste bilene i landet. I markedsføringen lyder det bl.a : “vi ønsker å tilby Norges beste treff hva angår bilopplevelse, familieaktiviteter, trivsel og kvalitet”.

Nytt var det at lørdagen var i fokus og det var også åpent for publikum denne dagen, noe som vanligvis bare har vært tilfelle på søndager tidligere. Juryen hadde også plukket ut en winners circle bestående av 23 biler. Standarden på disse bilene var meget høy og jeg fikk se noen biler jeg bare har sett i ulike blad. Av disse igjen skulle to stk. stå igjen som vinnere. Hvilke som vant vet jeg ikke da jeg ikke overvar premieutdelingen av grunner som jeg kommer tilbake til lengre ned i teksten.

1971 Plymouth Cuda
1971 Plymouth Cuda

Nå var jeg bare publikum på den siste dagen (søndagen) og mine inntrykk er således hentet herifra. Vi ble stoppet i innkjøringa for å sjekke inn, dette måtte vi gjøre inne i et lokale på sidelinjen. Her måtte også billetter til eventuelle passasjerer løses. Ergo måtte vi ut av bilen for å få sjekket inn og køen hopet seg opp. Dette virket noe unødvendig da to karer stod ved bommen og bare “kopet”. En noe smidigere avvikling kunne her ha vært på plass, håper dette var anderledes de andre dagene på treffet da trykket i porten sannsynligvis var enda større.
1967 Chevrolet Camaro
1967 Chevrolet Camaro

Vel inne ble vi geleidet til anvist plass og det var forsøkt å samle noenlunde like biler (samme modell, generasjon og ulike årsmodeller). Alle fire bilene fra Fåvang ble da spredd og det var greit nok, vi holder nok sammen likevel! Ingen stemmeseddel fikk vi fra innsjekkinga så det ble vanskelig å stemme på premier som speaker annonserte og det faktum at han var interessert i at flest mulig skulle stemme, burde ført til at stemmesedler ble delt ut til de som ankom.

Så begynte etterhvert lysten på ei pølse og en kaffekopp å melde seg. Vi hadde trasket rundt inne på treffområdet og fikk et noenlunde overblikk over hva som fantes av biler. Det var også litt ruskete vær så vi trakk mot et stort telt som var satt opp foran scenen hvor premieutdelingen skulle finne sted kl. 13. Her var det sitteplasser, men ingen servering! Vi trodde knapt våre egne øyne og måtte spørre arrangøren om det virkelig var sant …. jada de hadde en misforståelse med kommunikasjonen med matleverandøren! Jaggu, men hvor vanskelig er det å få på plass en pølsekoker og trakte litt kaffe? Det er så lite som skal til for at publikum skal trives så mye bedre … og her kommer de ikke i møte med sin markedsføring hvor de tydelig har ambisjoner om at dette skal være et av Norges beste treff. Det eneste de kunne tilby oss var is! Og det samme var tilfellet på lørdag hørte jeg en kar si….da burde de i hvert fall ha kommet opp med noe til søndagen som vanligvis gir mest publikum.

Noe sultne og irriterte vendte vi nesa nordover igjen og håper at dette treffet vil leve opp til sin markedsføring neste gang. Jeg har vært på Hunderfossen siden 1993 (dog ikke hvert år), men har aldri følt meg så lite velkommen og verdsatt som nå. Neste gang skal egen matpakke tas med for her er ikke de lokale klubbene noe interessert i å tjene penger på eventuell servering, heller ikke i å ivareta opplevelsen en besøkende får. Jeg håper også Amcar tar tak i dette med de lokale klubbene slik at ambisjonene kanskje kan nås igjen til neste år??

1966 Chevrolet Chevelle
1966 Chevrolet Chevelle


Posted

in

by

Tags: