17. mai helga

Tross dårlige værmeldinger ble det tur til Jotunheimen denne helga med flagg og champagne i tursekken.

17.mai champagne RasletindLørdag morgen reiste Gry og jeg fra Lillehammer og oppover Gudbrandsdalen til Bessheim. Her sjekket vi inn og dro videre innover Valdresflya hvor vi stoppet på toppen (1389 moh). Det var flere ute og gikk tur på denne dagen og de fleste hadde flagg i sekken. Vi satte kursen mot Rasletind og på vei opp dit fikk vi tid til å nyte champagne mens sola stakk frem under et tynt skylag. På vei ned igjen møtte vi på Eli og Bård og de spanderte et kakestykke på oss! Deretter dro alle fire tilbake igjen til Bessheim hvor vi fikk oppvarmet badstue med mere sjampis og god tre-retters middag. Det ble tidlig seng fordi en ny tur ventet dagen derpå….

Søndag morgen våknet vi opp til strålende sol og glimtvis blå himmel. Alle fire tok beina fatt den første strekningen fra Bessheim opp igjennom lia mot Besshø (2258 moh) som var målet for dagen. Etterhvert kom vi på ordentlig skiføre og skituren kunne begynne! Det var strålende føre med litt kald nysnø pga kuldegrader om natta. Utsikten til målet var upåklagelig hele veien, selv om uvær truet fra flere kanter…..men været holdt seg helt til vi kom til topps! På vei ned igjen kunne vi snu oss og se at Besshø var dekket av skyer. Det føltes veldig godt å nå denne toppen på første forsøk, mange bruker nemlig flere forsøk på denne (kremt). Ny personlig rekord for min del når det gjelder høyden også.


Posted

in

by

Comments

One response to “17. mai helga”

  1. […] feller for å slippe klister i motbakkene. Tidligere har jeg gått nordover fra Bessheim og inn til Besshøe, men denne gangen gikk vi sørover og Sikkilsdalshøa var målet. Vi langet ut over Øvre […]